Annons
Annons


Kladdkaka med choklad och kaffe


kladdkaka med kaffe
ca 10 bitar
Tid: ca 40 min

2 ägg
2 dl socker
150 g smör
200 g mörk choklad
1 tsk vaniljsocker
2 msk finmalet kaffe
1 1/2 dl vetemjöl

Garnering:
kakao
frukt eller bär, här sharonfrukt
vispad grädde

Annons

1. Rör samman ägg och socker. Smält smör med hackad choklad, rör om tills allt är blandat. Tillsätt i äggsmeten.
2. Blanda resterande torra ingredienser och sikta ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten (22–23 cm i diam).
3. Grädda i 175°, 25–30 min, men inte längre än att smeten precis stelnat. Låt svalna i formen. Lossa kakan från formen och lägg upp på fat. Sikta över kakao. Servera frukt eller bär och vispad grädde till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(21)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…