Annons
Annons


Kladdkaka med hallon

Hela chokladbitar och färska hallon i smeten gör den här kladdkakan extra god.Bara att röra ihop och grädda.


Superenkelt och extra gott!

Superenkelt och extra gott!

Kladdkaka

10 bitar
Tid: ca 45 min

100 g margarin eller smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
100 g mörk choklad
2 dl hallon

Garnering:
2 dl hallon
citronmeliss
florsocker

Annons

1. Smält matfett i en större kastrull som kan rymma hela smeten. Rör ner socker och tillsätt ett ägg i taget.

2. Tillsätt kakao, vetemjöl och salt. Rör så att allt blir precis blandat, inte mer.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Klipp ut ett bakplåtspapper som täcker botten på en tårtform, 21 cm i diam. Lägg bakplåtspapperet i formen och smörj kanterna.

4. Bred ut smeten i formen. Hacka chokladen grovt. Lägg choklad och hallon ovanpå smeten.

5. Tryck med handen så att chokladen och hallonen sjunker ner lite i smeten.

6. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 175°, 25 min. Låt kakan svalna i rumstemperatur. Garnera med hallon, citronmeliss och florsocker. Servera ev kladdkakan med vispad grädde.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka fler kladdkakor: Chokladkaka i portionsform


(38)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…