Annons
Annons


Kladdkaka med hallon


Citron och hallon gör den ljusa kladdkakan till något utöver det vanliga. Servera gärna med grädde.

Citron och hallon gör den ljusa kladdkakan till något utöver det vanliga. Servera gärna med grädde.

10–12 skivor
Tid: ca 10 min + 25 min i ugn

3 ägg
3 1/2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
1/3 flaska, ca 10 ml, citronarom
125 g smält smör
1 dl hallon
ca 40 g mandelspån
Tillbehör:
ev vispad grädde
hallon
citronmeliss

Annons

1. Rör (obs! vispa ej) samman ägg och socker. Sikta ner vetemjölet, rör om, tillsätt citronarom och det smälta smöret under försiktig omrörning.
2. Vänd försiktigt ner hallonen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 23 cm i diam. Strö över mandelspån.
3. Grädda kakan i 180° ca 25 min. Kakan ska vara mjuk i mitten och bli seg när den kallnat. Dekorera med vispad grädde, hallon och citronmeliss.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: ERIK KARLSSON


(35)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…