Annons
Annons


Superläcker kladdkaka med kaffekräm och daim

Den här kakan har allt – kladdig botten, läcker kaffekräm och knaprig daim. Lägg till lättbakad och mycket chokladsmak. Underbar helt enkelt! Om du vill kan du hoppa över nötterna.


När du vill ha något riktigt gott!

Kladdkaka med kaffekräm och daim

12 bitar
Tid: 1 tim

200 g margarin eller smör
100 g mörk choklad
1 dl sirap
1 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
50 g pekannötter
1 tsk kanel

Annons

Kaffekräm:
2 tsk snabbkaffepulver
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl florsocker
250 g mascarponeost

Garnering:
1 dubbeldaim

1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt chokladen delad i bitar efter halva tiden.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Blanda sirap, socker och ägg i en bunke. Sikta ner vetemjöl och kakao. Tillsätt chokladblandningen. Hacka pekannötterna grovt och tillsätt dem tillsammans med kanelen.

3. Blanda och bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diam. Grädda mitt i ugnen i 175° i 30–35 min. Kakan ska vara lite kladdig. Låt den kallna.

4. Stöt kaffepulvret i en mortel. Vispa grädde och kaffepulver i en bunke med elvisp.

5. Vispa florsocker och mascarpone i en skål. Tillsätt mascarponeröran till grädden och vispa lite till. Bred kaffekrämen ovanpå bottnen.

6. Skär daimen tvärs över i smala strimlor och strö över kladdkakan.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Kladdkaka med päron och nöttäcke    

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…