Annons
Annons


Kladdkaka med mintsmak!


Mintkaka med polkakross!

Mintkaka med polkakross

ca 10–12 bitar
Tid: ca 1 tim

200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad med mintcrisp
100 g krossade Mariannekarameller

Annons

Chokladganache:
2 1/2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad

Topping:
1 dl krossade polkagrisar (eller snurror)

Till servering:
vispad grädde eller vaniljglass

1. Koka upp grädden till ganachen. Dra kastrullen från värmen, tillsätt hackad choklad och rör tills chokladen smält. Låt blandningen svalna i rumstemperatur och häll i spritspåse. Omslut påsen och låt stelna över natten.
2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner blandningen i smeten under omrörning. Smält choklad i en skål över vattenbad och blanda ner i smeten tillsammans med krossade karameller.
3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 40 min. Lossa kanterna försiktigt och låt kakan kallna i formen.
4. Spritsa på chokladganachen och strö över polkasnurror eller krossade polkagrisar. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Recept av läsaren Ebba Nording
Foto: Erik Karlsson, privat

Namn: Ebba Nording.
Ålder: 17 år.
Bor: I Stockholm.
Yrke: Studerar på gymnasiet.

Hur kom du på receptet?
– Jag har slagit ihop olika recept och gjort mitt eget.
Vad är viktigt att tänka på när man bakar kakan?
– Att den ska bli så god som möjligt och att ha en fin uppläggning.


(1)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…