Annons
Annons


7 oväntade saker du kan använda en klädroller till

Den är bra när du vill få bort ludd från kläderna – men även i andra sammanhang kan en klädroller göra stor nytta. Här är 7 smarta tips!


kladroller

Klädrollern kan användas till många oväntade saker!

1. Städa väskan
Smulor, ludd och smuts har en irriterande förmåga att alltid samlas på insidan eller bottnen av handväskan. Det som inte försvinner när du vänder upp och ner på väskan kan du enkelt få bort med en roller.

Annons

2. Dammtorka lampskärmar
Lampskärmar är riktigt svåra att städa och inget du precis kan kasta i tvättmaskinen. Även om en dammsugare kan vara till hjälp är det mycket smidigare att rengöra skärmarna med en roller.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Fräscha upp gardiner
Få bort damm, smuts och trådar från gardiner och draperier med hjälp av klädrollern. Dra några tag och på ett kick blir de som nya! Du kan också använda rollern på svårstädade persienner.

4. Få bort djurhår
Har du en hund eller katt som gärna hoppar upp i soffan, sängen eller på bilsätet? Då vet du säkert hur mycket päls som också fastnar där. Fixa rent med en roller så håller sig tyget och sängkläderna alltid fräscha.

Läs också: Därför ska du INTE bädda din säng!

5. Samla upp krossat glas
Det kan vara svårt att få upp allt glassplitter med en sopborste. Har du ingen dammsugare till hands kan en roller vara räddningen. Dra den över golvet och låt skärvorna fastna i klistret.

6. Rengöra väggar före målning
Innan du målar eller tapetserar är det viktigt att få bort allt damm och alla lösa fibrer från väggarna för att få ett jämnt resultat. Även här kan en klädroller snabbt göra jobbet åt dig.

7. Städa upp efter granen
Brukar granen fälla mycket barr under julen? Ligger det även lite glitter här och där? Använd en klädroller för att rensa upp på julgransmattan eller golvet så ser rummet genast nystädat ut.

Läs också: 7 annorlunda saker du kan använda tandkräm till

Källa: Shefinds.com
Text: Margaretha Malmgren
Foto: Shutterstock

LÄS OCKSÅ


(329)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…