Annons
Annons


Klas Östergrens episka romaner nu som tv-serie!

Den mytomspunna klassikern ”Gentlemen & Gangsters” sänds nu som tv-serie i fyra delar. Baserad på Klas Östergrens romaner om sig själv och Henry Morgan får tittarna följa med på en episk resa från sent 70-tal till nutid.


Henry Morgan (David Dencik) och Maud (Ruth Vega Fernandez). Foto: Nadja Hallström/SVT

Henry Morgan (David Dencik) och Maud (Ruth Vega Fernandez). Foto: Nadja Hallström/SVT

Klas Östergren är en fattig författare som försöker hitta en försörjning. Efter ett boxningspass vid Hornstull i Stockholm träffar han den excentriske Henry Morgan, en egensinnig jazzmusiker och levnadskonstnär.

Annons

Klas flyttar in i Henrys stora och pampiga lägenhet på Hornsgatan där han får lyssna till Henrys historia och besynnerliga liv. Han förs tillbaka till 60-talets Stockholm, jazzscenen och bohemlivet, där bland annat en femme fatale, Maud, blir en central del av berättelsen.

Gilla Allas.se på Facebook

Under fyra avsnitt ska två berättelser om omöjliga människor, omöjlig kärlek och omöjliga sanningar få ett slut. Den vackra men tragiska kärlekshistorien ger en mäktig skildring av de val vi ställs inför och uppoffringar vi tvingas göra. I rollerna ser vi bland annat Pernilla August och Amanda Ooms.

Del 1: 1/1
Del 2: 3/1
Del 3: 4/1
Del 4: 7/1

Gentlemen & Gangsters: Premiär söndag 1 januari kl 21.00 i SVT 1 och SVT Play

Läs också: Här är tv-karamellerna i jul och nyår!


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…