Annons
Annons


Klassiker gör comeback: ”Hur gör djur?” tillbaka i rutan!

Komikern Anna Blomberg är kanske mest känd för sina imitationer av profilerade svenskar. Nu gör hon debut som programledare i klassiska "Hur gör djur?": " Jag har ju mina karaktärer med mig så det känns tryggt"


Bild: Carl-Johan Söder

TV 3 har dammat av klassiska ”Hur gör djur?” från ”Söndagsöppet”. Inslaget blev en succé i svenska TV-soffor när det sändes på 90-talet och nu är det komikern, imitatören och skådespelaren Anna Blomberg som har axlat manteln som programledare.

Annons

– Formatet är väldigt roligt, säger Anna Blomberg som gör debut i den här rollen.

– Jag blev lite paff när de frågade mig men sedan tänkte jag att det lät kul och sympatiskt

Gästspel med spindel

I det första avsnittet möts två lag, Laila Bagge och Rickard Olsson i det ena och Anders Bagge och Katrin Sundström i det andra. Det blir en lekfull kamp där frågorna åtminstone startar i djurvärlden. Precis som i förlagan är det roliga djurklipp som leder till frågeställningarna. I det första avsnittet får tittarna dessutom veta hur det gick till när Rickard Olsson blev av med sin förmodade fiskallergi och vilka ormar Laila Bagge har därhemma (pyton).

Anna Blomberg själv beskriver sig som en djurvän men medger att hon inte är någon expert på området. Hon har inte ens ett husdjur även om sönerna ligger på för att skaffa en chihuahua eller en hamster.

– De vill ha olika husdjur varje vecka men vi bor i lägenhet, säger Anna Blomberg.

Expertrollen axlas dock av Skansens Jonas Wahlström som gör ett stående gästspel i programmet. Bland annat med en luden spindel från Skansens kelhörna som får promenera på Anders Bagges skalle i premiäravsnittet.

– Och han kan ju verkligen något, säger Anna Blomgren som fick stifta bekantskap med en del läskiga och en del gulliga djur under inspelningarna.

– Han hade ju med sig en alligatorsköldpadda med en jättestor käft. Den tyckte jag var riktigt läskig. Jag trodde jag var cool men då blev jag rädd faktiskt. Sengångaren tyckte jag var riktigt gullig.

Maria Montazami gästspelar med en hundparfym
Bild: TV 3

Sågad av Anna Anka

Anna Blomberg har flera roller att spela.

I det här fallet innebär det att några av hennes mest populära karaktärer dyker upp på olika sätt i ”Hur gör djur?”. I det första avsnittet gästspelar till exempel Jimmie Åkesson, Elisabet Höglund och Maria Montazami med ledtrådar.

Det är karaktärer som varit med henne länge och som i vissa fall fått godkänt av förlagorna själva.

– Maria Montazami har jag ju träffat och hon tyckte det var jättekul. Elisabet Höglund har också sagt att hon tycker jag gör rösten bra, säger Anna Blomberg.

Även Lill-Babs har fått finna sig att bli imiterad och verkar ta det med självdistans.

– Ja, vi har ju gjort julshow ihop.

Anna Anka tyckte dock inte att imitatören fått till hennes dialekt ordentligt. Vad Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson anser är ännu oklart.

– Men jag tror inte att vi kommer att göra en julshow ihop, säger Anna Blomberg

Förutom programledardebuten i ”Hur gör djur?” är Anna Blomberg aktuell med två föreställningar av showen ”Anna Blombergs värld” i Stockholm i april. Hon arbetar dessutom med en P 4-produktion till i sommar där flera av hennes mest kända karaktärer går igen. Dit hör till exempel ”Kåta Gun” från Kvarteret Skatan.

Se klippet från premiären:

”Hur gör djur?” sänds på tisdagar i TV 3 med premiär 4 april

De tävlande i Hur gör djur

Katrin Sundberg, Anders Bagge.
Laila Bagge, Rickard Olsson.
Babben Larsson, Daniel Norberg.
Erik Ekstrand, Klara Zimmergren.
Anders ”Ankan” Johansson, Vanna Rosenberg.
Sven Melander, Happy Jankell.
Fredde Granberg, Kodjo Akolor.
David Sundin, Sofia Bach.

”Hur gör djur?”: Tisdagar i TV 3 med premiär 4 april

Av Henrik Högström


(20)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…