Annons
Annons


Klickbullar med vinbärsgömma

Klickbullar blir extra saftiga eftersom de bakas med mindre mjöl än vanliga bullar. Fördela i pappersformar, ställ i muffinsplåt. Har du inte muffinsplåt kan du använda dubbla pappersformar.


Mumsfika med bärfyllda bullar.

Mumsfika med bärfyllda bullar.

Vinbärsbullar

28 st
Tid: 30 min + 40 min jäsning + 10 min i ugn

50 g jäst för söta degar
100 g margarin eller smör
3 dl mjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
9 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g margarin eller smör
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl röda vinbär (färska eller frysta)

Annons

Pensling:
uppvispat ägg
pärlsocker

1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin i en kastrull, tillsätt mjölk. Låt degvätskan bli fingervarm.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Tillsätt lite av degvätskan till jästen och rör så jästen löser sig. Rör ner resten av vätskan, ägg, socker, salt och mjöl. Arbeta ihop till en lös deg. Tillsätt inte mer mjöl än den angivna mängden.

3. Fördela degen med hjälp av två skedar i 28 pappersformar och ställ i en muffinsplåt.

4. Blanda margarin, socker, vaniljsocker och vinbär i en skål. Gör en grop i varje bulle och tryck i lite fyllning.

5. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30–40 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 225°, ca 8–10 min. Låt svalna på galler.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman


(9)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…