Annons
Annons


Knapriga knäckesticks med frön, örter och havssalt

Julknäcke de luxe! Smarrigt kryddade brödpinnar är perfekta att bjuda till ostbrickan eller som mumsiga aptitretare med dipp. Dessutom perfekt att ge bort som julklapp!


Perfekta snacks. dippa i t ex ostkräm (crème fraiche och ädelost).

Perfekta snacks. dippa i t ex ostkräm (crème fraiche och ädelost).

Knäckesticks med frön

ca 25 st

2 dl mjölk
1 tsk honung
10 g jäst
2 dl grovt rågmjöl, 120 g
3 dl vetemjöl, 180 g
1/2 tsk salt

Topping:
4 msk solroskärnor
2 msk sesamfrön
2 tsk torkad rosmarin
1 msk flingsalt

Annons

knacke

1. Värm mjölken fingervarm, 37°. Häll mjölken i en bunke, tillsätt honung och jäst. Rör så det löser sig. Mät upp mjölet i en måttsats. Skaka inte, mjölet ska ligga löst. Tillsätt mjöl och salt och knåda degen ca 5 min för hand eller några min i en matberedare.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Jäs degen under en ren handduk på ett varmt ställe, 15 min. Klä tre plåtar med bakplåtspapper. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den tunt. Forma den gärna 25 cm lång. Nagga med en gaffel över hela degen, annars ligger den inte plant på plåten.

3. Pensla degen med vatten och strö över toppingen. Kavla ner den i degen så den ligger kvar.

4. Sporra ut sticks ca 25 cm långa och 2 cm breda. Använd linjal för att få dem raka. Lägg dem på plåtarna och grädda i 250° ca 5 min. Stäng av ugnen och ställ in alla plåtarna att torka i den ljumma ugnen ca 4 tim eller över natten. Servera sticksen till ostbrickan.

AV EVA BOSTRÖM
FOTO: KENT JARDHAMMAR

LÄS OCKSÅ


(59)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…