Annons
Annons


Kom i julstämning på skånska marknader


Julmarknad i Skåne

Julmarknaden på Fredriksdal i Helsingborg har något för både gammal och ung.

De skånska julmarknaderna är många och populära och vissa drar i gång redan nu i helgen. Det finns ett åttiotal att välja bland runt om i Skåne. Här är några populära:

Julstök på Kulturen i Lund – 29-30 november 2014

Annons

Kulturens populära julstök. Hela museet präglas av genuin julstämning med plats för såväl gamla som nya traditioner. I husen sprakar eldar i spisarna och julborden står dukade. Här finns duktiga hantverkare, en marknadsgata, musik och en rad andra aktiviteter. När skymningen faller tänds hundratals ljus i parken och skapar en magisk julstämning.

Thomanders Jul i Lund – 29-30 november, 6-7 december, 13 december och 20 december 2014

Under de fyra adventhelgerna pågår Thomanders Jul i centrala Lund. Temat är en gammaldags jul som på Thomanders tid i 1800-talets Lund. Stan är full av hästdroskor, utomhusteater, julbodar, tomtar, musikkårer, positivhalare och sångkörer, och lämnar inget utrymme för de klassiska marknadsstånden som annars är vanliga på skånska julmarknaderna.

Jul på Wrams Gunnarstorps slott – 30 oktober – 2 november

Du möts av ett slott upplyst av facklor och ljus. Och av ett 80-tal hantverkare som ansträngt sig till det yttersta för att skapa vackra och funktionella ting, och småskaliga smakupplevelser för gommen din. Ost, bröd, senap, fisk, glögg, skinka. I kaféet kopplar du av med hembakat bröd och en värmande dryck.

Julmarknad i Tykarpsgrottan vid Ignaberga – 5-7 december 2014

Upplev en fantastisk och ovanlig julmarknad 12 meter under jord. Bland pelarsalar och underjordiska gångar finner ni utställarna. Gedigna produkter i en magisk miljö skapar en oförglömlig julmarknad både under och ovan jord!

Jul på Fredriksdal i Helsingborg – 5-7 december 2014

För många är dettaq en mysig tradition där man vandrar runt bland hus och gårdar på gångar upplysta av tusentals marschaller. Ta tillfället i akt att handla de första julklapparna på den äkta gammaldags julmarknaden. Låt barnen lämna sina önskelistor till tomten, julpyssla, lyssna på julmusik, dansa runt granen, uppleva gammalt hantverk och se årets Lucia.

Julmarknad på Katrinetorp i Malmö – 5-7 december 2014

Traditionsenlig julmarknad med konsthantverk, mat, blommor, sång och musik.

Fogdaröds julmarknad i Höör – 5-7 december 2014

Marknaden är uppdelad på flera hus inom samma område. Här kan du köpa halmslöjd, marsipan, skinn, stickat, tomtar, träslöjd, dörrkransar, ljust med mera. Ett julsmyckat växthus och konstutställning på Gästgårdens andra våning.

Julmarknad på Övedskloster i Sjöbo – 13-14 december 2014

För andra året arrangeras en unik julmarknad på Övedskloster med fokus på mat och hantverk från trakten. Strax intill slottet finns ett gammalt kostall från 1800-talet med en härlig, rustik atmosfär. Här har julmarknaden ha sitt hjärta, men den breder även ut sig över hela den gamla gården, borggården och parken. Julmarknadens huvudattraktion är naturligtvis utställarnas fina produkter. Besökarna möts även av luciatåg, häst och vagn, julkör, lantbruksdjur, korvgrillning, dockteater med mera. Och så förstås julgranar, marschaller, facklor, granris, lussekatter och glögg.

Vill du se mer? Här finner du alla julmarknader i Skåne!


(4)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…