Annons
Annons


Skapa påskstämning med blommor!

Björkens ljusgröna små blad, färgglada fjädrar och vårens härliga växter ger hemmet härlig påskkänsla. Här tipsar vi om hur du lätt och enkelt kan skapa en skön stämning med vackra växter i påsk.


påskblommor

Gula tulpaner blir extra vackra tillsammans med forsythia. Många vaser med olika blommor som påskliljor, tulpaner och hyancinter blir skön ögonfägnad. Foto: Blomsterfrämjandet

Toffelblomma

Toffelblomman är en gammal bekant i ny skepnad. Den trivs utmärkt i balkonglådan.

Toffelblomma i balkonglåda

En populär nygammal växt är toffelblomman. Sorten Calynopsis skickar tankarna till det färgglada 70-talet.

Dagens toffelblommor trivs  utomhus där blommar längre och de är i dag mer lättskötta. Toffelblomma finns i vackert påskgula nyanser samt i mer mättat rödbrunt. Plantera dem gärna tillsammans med andra vårblommor som till exempel alunrot, murgröna och pensé.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Annorlunda med amplar

Ett annorlunda sätt att lyfta penséerna är att plantera dem i ampel, det är också fint för att bättre kunna se de söta små blommorna. Lite mer rustikt och romantiskt blir det med en korg i ett äppelträd fylld med härdiga vårblommor som gyllenlack, alunrot och prydnadsgräs.

Krysantemum

Till påsk väljer vi självklart gula krysantemum. Plocka gärna en blomma och lägg den i en liten skål med vatten som du kan placera på handfatskanten.

Duka med begonia

Begonia finns i glada gula nyanser. Den blir fantastisk i finservisens såskanna. Nyp gärna av blommor och sätt i små äggkoppar eller snapsglas vid varje kuvert.

Flirta med våren

En fin entréplantering välkomnar gästerna. Penséer fixar såväl varma soldagar som kalla frostnätter. Komplettera gärna planteringen med gyllenlack, alunrot, prydnadsgräs, spetsmössa och andra tidigblommande perenner.

Vårplantering på trappen

Njut av kaffetåren utomhus vid en lysande grann vårplantering. Primula tillsammans med pensé är en charmig mix.

Frossa i tulpaner

Utbudet av svenskarnas favoritblomma, tulpanen är stort, både i färger och sorter. Gula tulpaner ensamma eller tillsammans med orange, lila och vita toner ger en härlig energikick. Tulpaner är också fina att blanda med gulblommig forsythia eller körsbärskornell, romantiska rosa körsbär eller behagligt ljusgrönt björkris.

Påskens karaktärsväxt

Minipåsklilja har ljuvliga gyllengula klockor som ger en påskkänsla som är svår att överträffa. De är lökväxter och trivs bäst i svalt. Vill du ta in påskliljorna går det utmärkt men de blommar kortare tid. Ett bra alternativ är att använda dem inne under påskhelgen och sedan plantera ut dem.

Flera tillsammans

Skapa ett effektfullt arrangemang med flera vaser eller krukor tillsammans. Gruppera växterna på en bricka, i mitten av middagsbordet eller på fönsterbrädan. Blanda gärna både material och växter för maffig effekt men låt något element utgöra den röda tråden så att det inte blir allt för rörigt.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…