Annons
Annons


Komedi med glitter och skuggor

Allas har sett Woody Allens nya film Café Society. Så här tyckte vi.


 

 Kristen Stewart och Jesse Eisenberg som Bobby och Vonnie i Woody Allens "Café Society"

Kristen Stewart och Jesse Eisenberg som Bobby och Vonnie i Woody Allens ”Café Society”

Betyg: aaa+

Café Society

Bobby är yngste sonen i en judisk familj i New York på 30-talet. Föräldrarna tjatar ihjäl varandra, systern är gift med en lärare som är intellektuell kommunist och brodern en gangster. Trött på familjen drar Bobby till Hollywood där morbror Phil är agent inom filmen. Motvilligt får han ett jobb som springpojke och allt i allo och blir väl omhändertagen av Phils sekreterare Vonnie. Så väl att hon och Bobby blir förälskade. Inte helt okomplicerat visar det sig. Nu blir det inte som Bobby tänkt sig, stukad åker han hem till New York igen där broderns glänsande nattklubb måste tas omhand. Han själv har fått giltigt förhinder att sköta den, om man utrycker sig i klartext.
Det är en glittrig värld med tuff baksida Woody Allen tar oss till. Mina förväntningar är alltid höga när det gäller denne mans filmer – han har skämt bort sin hängivna publik – och därför blev jag först lite besviken denna gång men är klart nöjd när ljuset tändes i biosalongen. Det är en färgsprakande fest, replikerna har sin udd och speglingen av 30-talets underhållningsvärld är både roande och oroande.
Jesse Eisenberg spelar Bobby och passar i kostymen som den bortkomne och godtrogne unge Bobby som utvecklas till driven nattklubbsdirektör. I rollen som Vonnie ser vi Kristen Stewart, i början ung och tjejig men i slutscenen en eftertänksam person vars ansikte avslöjar mycket. I H.

Annons

 

LÄS OCKSÅ


(8)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…