Annons
Annons


Kommissarie Barnaby löser sina sista fall


Efter 13 säsonger och 214 mord i Midsomer är det dags att ta farväl. Kommissarie Barnaby går i pension. I morgon kväll visas det första av de fyra sista avsnitten av Morden i Midsomer med skådespelaren John Nettles som Tom Barnaby.

Annons

– Det är slutet på en era för mig, men även om jag tycker att det är tråkigt att lämna ifrån mig Barnabys polisbricka så har han löst 200 fall vilket väl täcker vad han borde göra i modernt polisarbete, säger sir John Nettles.

Gilla Allas.se på Facebook

Men ni kan vara lugna för att det blir fler mord i Midsomer. Tom Barnaby kommer att ersättas av ytterligare en Barnaby, nämligen sin kusin John Barnaby. John spelas av Neil Dudgeon, som den svenska tv-publiken kunnat se i den populära brittiska deckarserien Ett fall för Frost.

Men under fyra söndagar får vi alltså se Sir John Nettles – som fick sin titel av den brittiska drottningen den 9 november 2010 – avsluta sitt arbete i Midsomer.

På bilden ser vi assistent Ben Jones (Jason Hughes), Tom Barnaby (John Nettles) och hans efterträdare John Barnaby (Neil Dudgeon).

Morden i Midsomer i siffror
Om man räknar ihop samtliga mord sedan serien startade och fram till säsong 13 är slut har sammanlagt 214 mord begåtts i Midsomer.
Elva personer har dött på grund av en olycka, tio personer har tagit livet av sig och sju personer har dött en naturlig död. 
Den farligaste byn i Midsomer-området är Badger’s Drift, som har det högsta dödstalet i serien.
Totalt har 900 skådespelare anställts för att medverka i Morden i Midsomer-inspelningar och under alla år har mer än 21 000 statister ställt upp.
  
I rollerna
Kommissarie Tom Barnaby – John Nettles
Kommissarie John Barnaby – Neil Dudgeon
Assistent Ben Jones – Jason Hughes
Mrs Barnaby – Jane Wymark  
 
SVT1 söndag 2 januari kl 21.00: Morden i Midsomer (1:4)


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…