Annons
Annons


Kommissarie Tennison tillbaka


Helen Mirren som kommissarie Jane Tennison. Foto: Granada Television

NYPREMIÄR! Ikväll bjuder Kanal 9 på ännu en gammal deckarbekant. Det är kommissarie Jane Tennison som på nytt får slåss mot både mördare, sig själv och kollegor inom den brittiska polisen.

I mördarens spår hade premiär första gången 1991 och var banbrytande i och med att den hade en kvinna i huvudrollen. Helen Mirrens gestaltning hyllades av kritiker och tittare och har under seriens sju säsonger gett henne det finaste brittiska tv-priset, BAFTA, fyra gånger om.

Annons

Tennison är en skicklig mordutredare som kompromisslöst finner sina egna vägar till en lösning. Men hon ska inte bara slåss mot den brutala mördaren, hon är också tvungen att slåss för att få uppmärksamhet på den mansdominerade polisstationen.

Första säsongen
I seriens allra första avsnittet får Jane efter mycket väsen ta över en mordutredning efter en avliden kollega och hennes skicklighet sätts på prov. Hon kommer en mutskandal inom poliskåren på spåren…

Fallet gäller mordet på en ung flicka som hittats död. Kroppen är svårt sargad och när Jane får veta att kroppen felidentifierats av den fd kollegan utvecklas fallet i en okänd riktning. Ännu en kropp hittas – med exakt samma skador.

Oscarsbelönade Helen Mirren gestaltar kommissarie Jane Tennison. I övriga roller syns bland andra: Tom Bell, John Benfield, John Bowe. Del 1 av 4.

I mördarens spår, lörd 8/1 kl 21.00 i Kanal 9


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…