Annons
Annons


Konstnären Lars Lerin söker en vän

Lars Lerin är en av Sveriges mest älskade konstnärer, men trots framgångarna saknar han riktiga vänner. I serien ”Vänligen Lars Lerin” träffar han Mikael Persbrandt, Anni-Frid Lyngstad, Leif GW Persson, Nino Ramsby, Christer Sjögren och Bjarne Melgaard. Kommer vänskap att uppstå?


Lars Lerin möter Mikael Persbrandt. Foto: Josefin Mirsch /Mexiko

Lars Lerin möter Mikael Persbrandt. Foto: Josefin Mirsch /Mexiko

Lars Lerin saknar han något basalt i livet: riktiga vänner. I serien ”Vänligen Lars Lerin” ger han sig ut för att ändra på det. Han möter människor han uppriktigt vill lära känna. Publika personer som – precis som han – har brutit mallarna på gott och ont.

Annons

– Den här programserien kommer att handla om vänskap – kanske. Jag ska träffa sex människor och se hur det går, om jag finner någon på samma våglängd. De flesta har jag aldrig träffat tidigare, några har jag bara hälsat på som hastigast i något sammanhang, säger Lars Lerin.

Alla medverkande som Lars Lerin träffar:

Avsnitt1: I första avsnittet besöker Lars Lerin sin barndomsidol Anni-Frid Lyngstad på Mallorca. Det blir ett känslosamt samtal om kärlek, sorg och skapande. Han ställer också frågan som ABBA-ikonens miljontals fans aldrig slutar undra över: Kommer hon någonsin att göra musik igen?

Avsnitt 2: Mikael Persbrandts liv har, precis som Lars Lerins, varit en bergochdalbana av kreativa toppar och självdestruktiva dalar. Lars, som en gång drömde om att bli skådespelare, får en inblick i Persbrandts vardag, från impulsköpta lyxbilar till hans okända sidokarriär som konstnär.

Läs också: Svenska kvinnor vill helst vänslas med Mikael Persbrandt

Avsnitt 3: Författaren Leif GW Persson bjuder in Lars till sin vackra gård i hjärtat av Sörmland. De fiskar ihop, äter kräftor och utbyter erfarenheter av livets mörker och ljus: självmordstankar, vänskap, missbruk, måleri och konsten att hantera sin ångest.

Avsnitt 4: Lars Lerin besöker den hyllade artisten och fotografen Nino Ramsby i Stockholm. De har haft kontakt via nätet ett tag och vill nu försöka lära känna varandra i verkliga livet. Nino berättar om sin periodvis tuffa tillvaro som transperson, om utanförskap och konstnärskap.

Avsnitt 5: Sveriges sammetsröst nummer ett, Christer Sjögren, bor inte långt från Lars utanför Karlstad. Efter en misslyckad båtfärd tar sig Lars äntligen dit, och bjuds på fika med stavgång. De pratar musik, prestationskrav och drickande – och upptäcker dessutom att de delar en osannolik familjehistoria.

Avsnitt 6: Den kontroversielle norske konstnären Bjarne Melgaard har gjort succé över hela världen med sina målningar och skulpturer. Lars åker till Melgaards ateljé i New York för att se om de kan bli vänner. De diskuterar allt från skapande och moral till pillerburkar och pojkvänner.

Vänligen Lars Lerin: Premiär onsdag 13 januari kl 21.00 i SVT 1


(5)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…