Annons
Annons


Köpenhamns festival hyllar social mat


När matfestivalen Copenhagen Cooking arrangeras för nionde gången mellan den 23 augusti och 1 september kommer fokus att ligga på social mat. Det blir massor av evenemang där maten serveras från gatukök och mobila matställen och äts vid långbord, där folk pratar lika mycket med bordsgrannen som med de personer de kom med.
Under festivalen hyllas både det nordiska och det internationella köket under middagar, på marknader, på matlagningskolor och i gatukök.

Annons

Det nordiska köket är i fokus under det återkommande evenemanget Nordic Taste den 24 och 25 augusti, som äger rum på det kungliga biblioteket, även kallat Den svarta diamanten. Här kommer restauranger från hela Skandinavien att erbjuda nordiska smakprover och flera mat- och vinproducenter bidrar till att skapa marknadsstämning.
Köpenhamns olika stadsdelar spelar en viktig roll under Copenhagen Cooking, och i år bjuder färgstarka Vesterbro på kulinariska upplevelser från Singapore. Claus Meyer, den singaporianska restaurangen Namnams ägare och Nomas medgrundare, har bjudit in kockar direkt från olika Hawker-centrum i Singapore, som kommer att laga äkta gatumat vid flera marknadsstånd i Vesterbro.
En upplevelse för alla sinnen väntar under jorden, på museet Cisternerne, som utsetts till ett av Europas unikaste museer av Forbes. Det är ett museum för modern glaskonst under marken i de gamla vattencisternerna. Under Copenhagen Cooking presenteras det bästa inom mat- och glaskonst av Mads Refslund, tidigare på Noma och nu på Acme i New York, och Mette Martinussen från Madeleines Madteater. Upplevelsen börjar på gräsmattan i parken Søndermarken och fortsätter under jord.
I den gamla nöjesparken Tivoli kan man besöka Taste Food Fair 2013 och njuta av delikatesser från hela världen, och under arrangemanget ”Taste of Copenhagen” kan man äta på Michelinrestaurangerna AOC, Kokkeriet och Kiin Kiin till ett överkomligt pris.
Programmet för Copenhagen Cooking finns på www.copenhagencooking.dk under juli månad.
Copenhagen Cooking arrangeras av Wonderful Copenhagen och några av stadens bästa gastronomiska aktörer med stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Köpenhamns kommun och Nordeafonden. HKH Prinsessan Marie är beskyddare av Copenhagen Cooking.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…