Annons
Annons


Köttfärsgratäng med mos

Krydda färsen med tacosmak, toppa med mos och gratinera!


Mums med mos på toppen!

Mums med mos på toppen!

Mexikansk färsgratäng

ca 4 port
Tid: 45 min

Potatismos:
ca 1 kg mjölig potatis, t ex king edward
2 msk smör
2 dl mjölk
1 ägg
salt, vitpeppar

Fyllning:
1 liten strimlad purjolök
smör till stekning
500 g köttfärs
salt, peppar
1 burk tacosås medium, ca 300 g
2–3 tsk tomatpuré
1 dl kokbar grädde
ca 50 g inlagda jalapeños
Garnering:
persilja

Annons

1. Skala och koka potatisen.
2. Fräs purjolöken mjuk i smör. Lägg åt sidan.
3. Bryn färsen grynig, krydda, tillsätt purjolöken, tacosås, tomatpuré och grädde. Låt puttra i minst 5 min, rör ner jalapeños och smaka av med salt och peppar. Rätten ska gärna vara smakrik. Häll färsröran i en smord ugnsform.
4. Häll av vattnet från potatisen och stöt den. Tillsätt smör och mjölk under vispning tills det blir ett luftigt mos. Rör ner ägget och smaksätt med salt och vitpeppar.
5. Spritsa eller klicka potatismoset över färsen. Gratinera i 225 grader, ca 25 min tills gratängen har fått vacker färg. Garnera med hackad persilja.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Fler goda recept:

Köttfärspaj med tacoröra

Superläckra köttfärscrêpes

LÄS OCKSÅ


(540)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…