Annons


Köttfärsgratäng med potatismos

Värmande och god allt-i-ett-mat!


shepards pie

Härligt mustig köttfärslåda toppad med mos.

ca 4 port
Tid: ca 55 min

Potatismos:
900 g mjölig potatis (t ex king edward)
ca 2 dl mjölk
1–2 msk smör
2 äggulor
4 msk riven parmesanost

Färsröra:
1 gul lök
2 paprikor i olika färger
400 g blandfärs eller nötfärs
smör till stekning
salt, vitpeppar
1 tsk paprikapulver
torkad timjan, oregano
1 kryddig korv av chorizotyp
1 dl köttbuljong av tärning eller fond
2 msk tomatpuré

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

1. Skala potatisen, dela i mindre bitar och koka mjuk.
2. Hacka löken och dela paprikorna i mindre bitar. Stek färsen smulig med kryddor, tillsätt lök, paprika och skivad korv. Tillsätt buljong och tomatpuré och låt puttra samman i ett par min. Häll färsen i en smord ugnsfast form.
3. Häll av vattnet från potatisen och ånga av den. Mosa potatisen, häll över mjölk, en klick smör och tillsätt salt och vitpeppar. Kör moset med en elvisp men inte för länge då blir moset segt. Rör ner äggulorna och parmesan.
4. Spritsa eller klicka på potatismoset. Gratinera i 225° tills moset har fått fin färg och allt är genomvarmt, ca 25 min. Servera med en sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(1.79k)
(242)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…