Annons
Annons


Locket av för en mustig gryta!

Rotfrukter, svamp, chorizokorv och rött vin ger härlig smak åt den här köttgrytan.


Recept på köttgryta

Läcker köttgryta!

6–8 port
Tid: 35–40 min

1 1/2 kg grytbitar av skinka
1 skivad chorizo
smör till stekning
salt, peppar
ca 2 palsternackor
ca 3 medelstora
morötter
225 g champinjoner
ca 1 liter köttbuljong av tärning eller fond
hackad färsk timjan
2–3 dl rödvin
maizena mörk snabbredning

Annons

1. Bryn köttet i omgångar med tunt skivad chorizo, krydda och vispa ur pannan med vatten till buljong. Lägg över i en gryta. Tärna och skiva rotfrukterna, fräs med champinjoner, krydda och lägg över i grytan.
2. Häll över den urvispade buljongen samt buljongen från tärning eller fond så det tillsammans blir ca 1 liter. Tillsätt timjan och rödvin och låt puttra samman tills köttet är mört. Smaka ev av med mer kryddor. Red ev av med maizena snabbredning. Servera med kokt potatis.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Bo Ingvar Jönsson

 


(47)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…