Annons
Annons


Köttig trend

Styckdetaljer du aldrig tidigare hört talas om, korv – gärna hemstoppad eller åtminstone köpt i en specialbutik med ett exklusivt utbud och bantare som rasar i vikt med hjälp av kött- och fettdieter.


Kött är en av de absolut största trenderna just nu. Och vi konsumenter börjar fundera allt mer på vad som är bra och dåliga varor. Hur ska bra kött se ut när vi köper det? Hur ska det smaka? Kan vi tänka oss att betala mer för att få bättre mat?

Annons

Men självklart är det inte helt okomplicerat att vi äter mer kött. Tvärtom ställs vi inför massor av dilemman. Läkare vill få oss att äta mindre kött av hälsoskäl och larmrapporter om hur djuren har det ger många av oss dåligt samvete. Lösning!? Du köper bara kött från gårdar som du vet har bra djurhållning och äter dessutom helgrönt minst en dag i veckan. Mer rätt än så blir det inte just nu.

Charkuteri

Foto: Lena Öritsland

 

En av de som börjat äta mer kött är Barbro Holmström som vi har ett reportage om i nya Allas nummer 41. Barbro har ändrat kost flera gånger i sitt liv för att må bättre och dämpa olika hälsoproblem. För några år sedan övergav hon sin vegankost och sade ja till kött och fett. Vilket fått henne att bli mycket piggare och hålla en reumatisk sjukdom under kontroll.

Men vilken kost som passar bäst är individuellt. Barbros råd är att lyssna till kroppen och känna efter vad just du mår bra av.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…