Annons
Annons


Krämig älgskavspasta

Laga en härligt mustig pastasås med älgskav! Enbär förstärker viltsmaken och kantareller ger extra guldkant.


Ljuvliga smaker!

Ljuvliga smaker!

Vilda pastan

4 port
Tid: 20 min

1 pkt älgskav eller renskav, 240 g
200 g färska kantareller eller annan svamp
1 skivad gul lök
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
3 dl matgrädde
4 krossade enbär
1 msk soja
ev färska lingon

Annons

1. Tina skavet lite, tvätta och dela stora svampar. Stek lök, skav och svamp i smör i omgångar i en stekpanna.
2. Salta och peppra. Tillsätt grädde, enbär och soja och sjud några min.
3. Servera såsen med pasta och kokt broccoli. Strö gärna över färska lingon.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Fler goda recept:

Helgpasta med lövbiff

Krämig svamppasta


(1)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…