Annons


Krämig fiskgratäng med dragon

Torskrygg i härligt krämig sås med läcker dragonsmak. Toppa med paprika för extra färg!


Fisk med färgglad topping!

 

Fiskgratäng med paprika och dragon

4 port
Tid: ca 20 min + 20 min i ugn

1 squash
2 små paprikor, gärna i olika färg
1 liten purjolök olivolja till stekning salt
500 g torskrygg i bitar
1 1/2 dl riven lagrad ost

Annons

Sås:
2 dl crème fraiche
1/2 dl vispgrädde
1 tsk dragon
3/4 dl finhackad persilja
salt och peppar

Till servering:
kokt potatis
sallad

1. Skär squashen i tunna skivor och paprikan i smala strimlor.

Spara lite paprika till garnering. Skiva purjolöken tunt. Fräs grönsakerna i olivolja, gärna i omgångar, så de blir mjuka. Salta.
2. Lägg grönsakerna längsmed kanterna i en smord ugnsform. Lägg torsken i mitten. Blanda ingredienserna till såsen. Bred såsen på fisken. Strö på osten. Ugnsbaka i 225°, 15–20 min.
3. Skär resterande paprika i småbitar och strö den ovanpå. Garnera ev med färsk timjan. Servera med kokt potatis och sallad.

Köp snygga ugnsformar till förmånligt pris från oss!


(99)
(59)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…