Annons
Annons


Krämig kycklinggratäng

Krämigt och läckert med kyckling och bacon!


kyckling i form

Suverän allt-i-ett-rätt!

4 port
Tid: ca 45 min

ca 4 port kokt ris (gärna fullkorn)
2–3 kycklingfiléer eller motsvarande mängd kött från andra kycklingdelar
smör till stekning
1 röd paprika
1 pkt tärnat bacon (ca 140 g knaperstekt, avrunnet på hushållspapper)

Annons

Täcke:
1 dl majonnäs
2 ägg delade i gulor och vitor
1 msk vitvinsvinäger
salt, peppar, paprikapulver

Garnering:
hackad persilja

1. Bottna med kokt ris i en smord ugnssäker form.
2. Skiva kycklingen och stek hastigt i het panna med smör. Krydda väl med salt, peppar och paprikapulver. Lägg kyckling och strimlad paprika över riset i formen. Toppa med bacontärningar.
3. Blanda majonnäs, gulor, vinäger och kryddor. Vispa äggvitorna i en torr separat skål till hårt skum och vänd ner i majonnäsröran. Häll  genast över såsen i formen och grädda i 225° ca 15 min. Garnera med hackad persilja.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Bo Ingvar Jönsson

Fler läckra recept med kyckling hittar du om du klickar HÄR »»

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…