Annons
Annons


Krävs speciella recept för kycklingfärs?


kycklingfars

Det finns allt oftare kycklingfärs i affären där jag handlar. Kan den färsen användas på samma sätt som nöt- eller grisfärs eller krävs det speciella recept? Eftersom kycklingkött är magert kanske det behövs något extra fett?
Andrea

Annons

Du kan använda kycklingfärsen på samma sätt som nöt- och grisfärs. Det är ingen speciell skillnad, förutom smaken förstås som blir mild och fin vid tillagning av kycklingfärs. Visserligen är den i sig mager, men det känns helt onödigt att tillsätta extra fett.

Gilla Allas.se på Facebook

Det är viktigt att kycklingfärsen blir ordentligt genomstekt. Tänk också på att inte smaka av färsrätten innan den är helt färdig. Hygienen bör vara lika god som när man hanterar annat rått fågelkött. Var noga med rengöring av händer, redskap, bunkar och skärbrädor.

Läs också:

Nya mattrenden kyckling och våfflor!

Supergoda kycklingtacos

Grekiska köttfärsspett med tzatziki

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…