Annons
Annons


Krig i tvättstugan – nya Grannfejder i kväll

Tvättstugan - ett ökänt slagfält där mången god granne har förvandlats till en tvättäkta furie… I säsongspremiären av Grannfejden hamnar tittarna mitt i tvättstugekriget mellan Bibbi och det äkta paret Eivor och Anders i Romalyckan.


Grannfejden72

Oförskämdheterna står som spön i backen och så även polisanmälningarna.  Men inget händer och läget är kritiskt. Bara en lösning återstår – Grannfejdens två supermedlare, Robert Aschberg och Jonas Gåde. Om inte de kan lösa konflikten så kan ingen göra det…

Annons

Fejden började, som så ofta, i tvättstugan.  Eivor och Anders påstår att den djupt religiösa Bibbi ska ha sålt grannskapets kvarglömda kläder till olika förbipasserande. En sanslös anklagelse menar Bibbi. Sedan dess haglar oförskämdheterna mellan de stridande parterna. Och grannskapet hukar i skyttegravarna.

Robert Aschberg hösten 2007

De båda medlarna inser snabbt att anledningen till att bråket blivit ett regelrätt krig är ryktesspridning och skvaller. Medlingen blir dock en synnerligen upprörd historia. Aschberg och Gåde måste använda sina listigaste knep för att förmå kombattanterna att se varandra i ögonen…

Grannfejden
Grannfejden går på djupet i några av landets mest infekterade grannbråk. Målet är att få slut på fajtandet och finna friden. Här möter vi grannar som gått till handgripligheter och till och med hotat varandra till livet.
Med till synes enkla kompromisser visar Robert och Jonas hur bittra fiender  kan lära sig att gräva ner stridsyxan och bli, om inte goda, så i alla fall bättre grannar.

Jonas Gåde hösten 2007

Fakta Jonas Gåde
Terapeut från Göteborg. Jonas är expert på att motivera och hjälpa människor till förändring. De senaste 20 åren har han ägnat sig åt just detta genom sin egen terapimetod Powerthinking. Metoden innebär att allt är möjligt att genomföra, det är bara en fråga om när.
Förutom att hålla föreläsningar runt om i landet har Jonas terapisessioner både med enskilda och i grupp. Han är rakt på sak och väjer inte för att konfrontera sina klienter med saker de helst vill stoppa under mattan. Allt i syfte att belysa de upplevda problemen så att man sedan kan lösa dem. Situationerna som uppstår är inte konfliktfria men leder alltid framåt.

Säsongsstart Grannfejden onsdag 13/10 kl. 21:00 i TV 3. Avsnitt 1 av 8.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…