Annons
Annons


Premiär för nyinspelningen av klassiska Krig och fred

Nu visar SVT en ny version av Leo Tolstojs klassiska verk Krig och fred. Berättelsen kretsar kring fem aristokratiska familjer under Alexander I regeringstid och Napoleons krigsföring. Fokus ligger på en het kärlekstriangel.


Pierre Bezukhov (Paul Dano), Natasha Rostova (Lily James) och Andrei Bolkonsky (James Norton). Foto: BBC

Pierre Bezukhov (Paul Dano), Natasha Rostova (Lily James) och Andrei Bolkonsky (James Norton). Foto: BBC

Mer än 40 år efter produktionen av den storslagna dramaserien med Anthony Hopkins i huvudrollen återvänder nu BBC till Leo Tolstoys ”Krig och fred”. Manus har denna gång skrivits av Andrew Davies, som bland annat skrivit manus till tv-serien ”Stolthet och fördom”.

Annons

Berättelsen kretsar kring fem aristokratiska familjer under Alexander I regeringstid och Napoleons krigsföring. Fokus ligger på kärlekstriangeln mellan Natasja Rostova (Lily James), Pierre Bechuchov (Paul Dano) och Andreij Bolkonskij (James Norton).

Söker efter kärleken

Första gången vi möter Pierre, Natasja och Andreij är 1805 då de alla är del av St Petersburgs glittrande elit, men fortfarande på jakt efter en meningsfull framtid.

Pierre, som är väldigt snäll och lite bortkommen, den oäkta sonen till en av Rysslands rikaste män, vill göra världen bättre. Den stilige och elegante Andreij är frustrerad över sitt ytliga liv och söker en mening, medan den vackra och kraftfulla Natasha söker efter den stora kärleken.

Välbärgade familjer

Familjen Bechuchov är rika, men också fragmenterade eftersom den gamle greven, Kirill Vladimirovich, har ett dussin oäkta söner.

Bokonskijs är en väletablerad och framgångsrik familj där prins Bolkonksy, Nikolai Andreevich, tjänstegjorde som general under Katarina den stora under tidigare krig.

Och Rostovs, som kommer från Moskva, har ett stort antal gårdar men aldrig tillräckligt med kontanter. De är en kärleksfull och sammansvetsad familj som lever för stunden oavsett sin ekonomiska situation.

Krig och fred: lördag 5 mars kl. 21.30 i SVT 1 (del 1 av 6)

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…