Annons
Annons


Kriminalromaner bästa avkopplingen!


Att koppla av med en bra bok vid strandkanten under semestern lockar många. Mest populära genren är en god deckare som följs av romaner samt magasin och veckotidningar. Det visar Vings undersökning Resepanelen.

Annons

Undersökningen visar att av dem som tar med sig något att läsa på semestern uppger drygt 5 av 10 (52 procent) att de läser en eller två böcker. Drygt 21 procent av de tillfrågade uppger att de läser tre till fyra böcker. Fyra procent läser fem böcker eller fler.

Gilla Allas.se på Facebook

Deckare mest eftertraktade läsningen under semestern

Närmare 6 av 10 (59 procent) som tar med böcker på semestern föredrar att läsa spänningslitteratur i form av kriminalromaner. Andra populära genrer är skönlitterära böcker, veckotidningar, kärleksromaner samt reselitteratur. Poesi, facklitteratur samt böcker i personlig utveckling hamnar däremot längst ner på listan.

Topp-5: Mest populära böckerna i solen

1. Deckare 59 procent

2. Skönlitteratur 37 procent

3. Magasin och veckotidningar 22 procent

4. Kärleksromaner 23 procent

5. Reseguider 13 procent

 

Det blir allt mer populärt att lämna kvar böcker på hotellet till gagn för andra hotellgäster. 34 procent väljer att lämna kvar sina utlästa böcker. 20 procent brukar byta böcker med andra hotellgäster och 26 procent tar med böckerna hem.

Resepanelen är en kanal mellan reseintresserade och semesterarrangören Ving. Det är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. 6 300 personer som är medlemmar hos Ving har svarat på frågor om res- och semestervanor. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät. Undersökningen genomfördes under maj 2014.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…