Annons
Annons


Kriminella brottstycken från en vanlig dag i Sverige


 

I dokumentären Brottsplats Sverige får vi följa verkligheten bakom rubrikerna. Ett utsnitt av hur brottsligheten ser ut i Sverige i dag, för offer, gärningsmän och de som på olika sätt arbetar med brott. Foto: SVT

Över 6 300 anmälda brott  – så ser det ut en vanlig dag i Sverige! Reportern Jesper Henke från SVT Västnytt och SVTs regionala nyhetsredaktioner skildrar brottsligheten en vanlig vardag i Sverige.

Annons

Möt Tage Gustafsson som under pistolhot utsätts för ett brutalt rån, damerna som utgör byavakten i Lunde och poliserna som jagar granvandaler och EPA-traktorer i Munkedal.

Alla regionala nyhetsredaktioner
Den sjätte december 2011 gav sig team från SVT:s alla regionala nyhetsredaktioner ut för att skildra brottsligheten i Sverige en vanlig vardag. Det materialet ligger delvis till grund för nyhetsdokumentären. Till projektet har också en databas byggts upp för att göra det möjligt att följa brottsutvecklingen i landet: pejl.svt.se/brott

Gilla Allas.se på Facebook

I filmen följer vi polisen på tekniska undersökningar, uppdrag och när de möter medborgarna i bland annat Borlänge, Skara, Örebro, Stockholm, Karlstad och Helsingborg. 

Fakta:

  • Den här dagen gjordes 6331 anmälningar till polis
  • 760 fortkörningar registrerades
  • 40 bilar krockade med vildsvin
  • 44 rattfyllerister greps, fler med narkotika än med alkohol i blodet
  • 76 villor och lägenheter hemsöktes av inbrottstjuvar
  • 29 rån genomfördes, vid fem användes skjutvapen.

Brottsplats Sverige: Fredag 17 februari, kl 21.30. SVT2

Under våren får vi se ytterligare program i SVT om polisens arbete.

Kunskapskanalen onsdag 29 feb kl 21.00: Polisskolan – Poliser sökes
I filmen från 1991 följer vi 20 elever på Polishögskolans väg mot ett nytt yrke. Hårda fysiska prov och tuffa utfrågningar sållade agnarna från vetet och visade vem som var lämplig för yrket.

SVT2 torsdag 1 mars kl 20.00: Polisskolan – 20 år senare
Efter 20 år i tjänst sitter nu de flesta av deltagarna på olika chefspositioner och funderar över sina yrkesval. Vi gör ett återbesök hos det gäng glada och arbetsvilliga ungdomar som var med i Polisskolan – Poliser sökes..

SVT2 tisdag 6 mars kl 20.30: Skotten i Malmö
Sex mord i Malmö på kort tid. Ett av offren var bara 15 år. På akuten har man vant sig vid att behandla skottskador och polisens beslag av illegala vapen ökar. Har samhället tappat kontrollen?

SVT1 tisdagar i april: Malmöpolisen (Obs – arbetstitel)
Ett filmteam har följt Malmöpolisens arbete sedan november 2011. Resultatet visas i en dokumentärserie i sex delar som sänds i april.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…