Annons
Annons


Kritikerrosat drama om hästar, hämnd och pengar


Chester Ace Bernstein (Dustin Hoffman). Foto: Gusmano Cesaretti/HBO

Chester Ace Bernstein (Dustin Hoffman). Foto: Gusmano Cesaretti/HBO

”Luck” är en niodelad dramaserie om livet på och runt en hästkapplöpningsbana. Vi möter ägare, tränare, jockeys och spelare – alla med storslagna drömmar. Det är en stjärnspäckad rollbesättning med en storspelande Dustin Hoffman i huvudrollen.

Annons

Efter tre år i fängelse släpps Chester ”Ace” Bernstein (Dustin Hoffman). Han är hämndlysten och på jakt efter de som satte dit honom. Ace investerar i en galoppbana som han hoppas ska generera en stor summa pengar. Vid hans sida finns hans ständige följeslagare Gus ”Greken” Demitriou (Dennis Farina).

Nick Nolte tränare
Andra viktiga karaktärer i livet kring galoppbanan är den framgångsrike peruanske tränaren Turo Escalante (John Ortiz), banveterinären Jo (Jill Hennessy) och den gamla ärrade veteran-tränaren Walter Smith (Nick Nolte). I den inledande episoden introduceras vi också för fyra lite slitna spelare Marcus (Kevin Dunn), Renzo (Ritchie Coster), Jerry (Jason Gedrick) och Lonnie (Ian Hart). De lägger ihop sina insatser och satsar på ett långskott.

Bara en säsong
Luck är skriven av David Milch, mannen som skapade Deadwood och rosades av kritikerna, men lades ner efter första säsongen. Under inspelningarna avled tre hästar och trycket från bland annat amerikanska djurrättsorganisationer över hur hästarna behandlades i serien blev för stort.

Luck: Lördag 25 januari, kl 21.15. SVT2

 

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…