Annons
Annons


Kroatien satsar på tennisturism


Unga svenska talanger har nu möjligheten att ansluta sig till den kroatiska tennismaskinen med den nykrönte US Open vinnaren Marin Cilic och hans tränare Goran Ivanisevic i täten.

Turister reser till många olika destinationer av många olika anledningar. Ofta är det ett särskilt klimat och särskilda upplevelser som är avgörande parametrar för vilken vägpilen pekar åt. Det Kroatiska Turistrådet går nu en ny väg genom att fokusera på möjligheten att ge unga tennistalanger en bit av den kroatiska tennisframgången, som senast kulminerade med Martin Cilic seger i US Open.

Annons

Den Kroatiska regionen Istrien innehåller ett antal tennisakademiker, där unga tennisspelare från både Kroatien och övriga Europa undervisas och inspireras. Exempelvis är Umag Tennis Academy en återkommande träningsplats för Marin Cilic, där han bland annat förberedde sig till senaste Australian Open. Likaså har hans tränare, den tidigare Wimbledon-vinnaren Goran Ivanisevic anslutit sig som tränare för PRO camp, som äger rum två gånger om året i juli och september. Umag Tennis Academy sätter grunden för ATP-turneringen Croatia Open.

Istrien är en halvö som ligger vid Adriatiska kusten. Med över 2.000 km lång kuststräcka mot Adriatiska havet, är Kroatien i allmänhet ett bra val för sol- och badsemestrar. Men landet är mycket mer än medelhavsklimat och kristallklart vatten, vilket Kroatien visar bland annatgenom sin satsning på aktiv turism. Dessutom gör Kroatien det möjligt för familjen att följa med. Ofta reser de blivande tennistalangerna i sällskap med deras familjer till området för att kombinera tennisläger, idrottläger och turneringar med familjesemester. Det är således skräddarsytt med en rad fördelaktiga paketpris med plats för hela familjen i närheten av tennisakademierna.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…