Annons
Annons


Kul med djur i sommar


Lejon i Parken Zoo i Eskilstuna

Lejon i Parken Zoo i Eskilstuna. Foto: Parken Zoo

Ta med familjen på en djurisk upplevelse i sommar. Här tipsar vi om några ställen att besöka!

Parken Zoo i Eskilstuna

Foto: Parken Zoo

Årets största djurnyhet är en bjässe. Den ståtliga svarta jaguaren Avatar med sina två damer. Deras inhägnad har fått extraförstärkningar för att de inte ska kunna ta sig ut. Världens giftigaste ödla, gilamonstret, har också flyttat in. Andra nya djur är den underliga fossan, som barnen känner igen från filmen Madagaskar samt världens minsta utterart, ett gäng busar som kommer att leva rövare utomhus. Dessutom finns de tre fantastiskt söta lejonungarna som föddes i höstas.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Artister som besöker Parken Zoo i sommar är Markoolio, Tobbe Trollkarl, Ulrik Munther, Timoteij, Youngblood, Sean Banan och Molly Sandén – konserterna ingår i entrén.

I nöjesparken är årets nyheter Sving-kul – en jättegunga – och Ballongfärden som är en karusell i klassisk tivolistil.

Hemsida »»»»

Wildlife park – nytt utflyktsmål för naturälskare

Tisdagen den 1 maj öppnade Wildlife park, ett av Sveriges artrikaste vilthägn där man kan möta älg, kronvilt, dovvilt och mufflon. Parken ligger på Öster Malma, Svenska Jägareförbundets gård, mellan Gnesta och Nyköping.

Foto: Wildlife park

– Här kan hela familjen följa promenadvägarna runt det 25 hektar stora hägnet och spana efter älg, kronhjort, dovhjort och mufflon, säger Ulf Sterler, chef för Öster Malma. I fågelvoljärerna kan du stå öga mot öga med fasaner, änder och gäss och i våra viltvatten landar flyttfåglarna nu.

Samtidigt öppnar Jägarboden Café & Gårdsbutik som serverar varmkorv på viltkött, pannkakor, viltmackor och hembakat. Du kan också köpa med dig viltkött hem. För de långväga finns dessutom möjlighet att bo över på Öster Malma, i vandrarhem såväl som med hotellstandard. Och de yngsta kan leka i en ny lek- och upplevelsegård.

Hemsida »»»»

Lill-Skansen

Lill-Skansen har varit barnens favorit på Skansen sedan 1955 men har länge tampats med för små utrymmen och gamla hägn. Men nu har ett helt nytt Lill-Skansen, där alla barn kan bekanta sig med djur och natur året runt, öppnat.

På Lill-Skansen finns små vilda och tama djur – från myror och daggmaskar till grisar och katter. Ute finns Kaninkullen och Ormrutschbanan och inne kan man krypa in till råttorna i parken och se hur de har det.

Lill-Skansen har även startat en ny webbplats bara för barn där de yngsta besökarna kan lära sig mer om djuren på ett lekfullt sätt.
Här hittar du webbplatsen »»»»

Ormbanan på Lill-Skansen. Foto: Marie Andersson

Andra roliga djurupplevelser – länkar

Kolmården »»»»

Ölands djurpark »»»»

Universeum »»»»

Havets Hus »»»»

Skånes Djurpark »»»»

Nordens ark »»»»


(2)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…