Annons
Annons


Kultur i världsklass


Shima Niavarani. Foto: Urban Jörén

PÅ TV Idag vill vi slå ett slag för ett av årets trevligaste initiativ, SVTs ”Veckans föreställning”. Sedan i våras bjuder man varje lördag på kultur i världsklass.

”Veckans föreställning” är en serie med dans, teater, opera och klingande musik i världsklass från såväl svenska som internationella scener. Kort sagt – kultur för alla smaker och som tittare sitter man på första parkett i tv-soffan.

Annons

Hittills har det varit en härlig resa med bland annat Richard Strauss’ mästerverk Rosenkavaljeren, Bo Widerbergs klassiker En far och Placido Domingo i en direktsändning av Rigoletto .

Den här ”Veckans föreställning”, Shima Niavarani är en Übermensch, är en solomusikal av skådespelaren, dramatikern och artisten Shima Niavarani om marginalmänniskor och moderna freaks. Shima Niavarani spelar alla roller samt svarar för manus, regi och scenografi. I myllret av figurer möter vi bl.a. cirkus-clown-artisten-som-inte-kan-några-konster-men-tricksar-ändå, den postkoloniala kulturtanten Gerda Klangborg och Anonym Vit Medelåldersman. Föreställningen spelades in under ett gästspel på Dramatens Stora Scen i juni 2010. Pjäsen ingår i Puls på Sverige, Dramatens och SVT:s biennal för nyskriven svensk dramatik.

Lördag 23/10 SVT 2 kl 20.00


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…