Annons
Annons


Kvinnor är tröttare än män!


För många kvinnor är stress den primära anledningen till att de känner sig energilösa.

Betydligt fler kvinnor än män lider av utmattning. Åtta av tio kvinnor upplever trötthet i vardagen och var fjärde stressar för mycket. De främsta anledningarna till tröttheten är sömnbrist, för mycket stress och att man jobbar för mycket.

Annons

En undersökning som hälsokedjan Life genomfört bland 1008 respondenter visar att 74 procent av svenskarna känner sig trötta i vardagen ibland eller ofta. Mest energilösa känner sig kvinnorna, hela 80 procent upplever trötthet. Bland männen är siffran 67 procent.

Män sover mindre
Även om kvinnorna i högre utsträckning upplever trötthet så visar Lifes undersökning att fler män än kvinnor lider av sömnbrist eller mer allvarliga sömnproblem. Bland männen är de två vanligaste anledningarna till trötthet att man sover för lite (34 procent) eller att man har sömnproblem (13 procent). Endast var tionde man uppger att stress är en bidragande orsak till trötthet.

Stress en energitjuv
Bland kvinnorna är det betydligt färre som uppger sömnbrist som den främsta trötthetsboven. 22 procent av kvinnorna upplever att de sover för lite. Bland kvinnorna är istället stress betydligt mer utbrett. Nästan var femte (18 procent) svarar att stress är den primära anledningen till att de känner sig energilösa.

– Det är intressant att fler kvinnor än män känner sig trötta i vardagen samtidigt som fler män lider av sömnproblem. Samtidigt vet vi att energinivån inte enbart är kopplat till mängden sömn. Om man upplever att tröttheten håller i sig i längre perioder bör man se över sin livsstil – det handlar ofta om att försöka hitta en bättre balans mellan kost, motion och vila, säger Gunnel Åkerman, Chef Life Sverige.

Därför är kvinnor trötta topp 3:

1. Sover för lite (22 procent)

2. Stressar för mycket (18 procent)

3. Jobbar för mycket (12 procent)

Därför är män trötta topp 3:

1. Sover för lite (34 procent)

2. Sömnproblem (13 procent)

3. Jobbar för mycket (12 procent)

Om undersökningen:
Undersökningen är genomförd av YouGov på uppdrag av Life. Undersökningen är gjord via online-enkäter och har 1008 svarande. Deltagarna i undersökningen utgör ett representativt urval av den svenska befolkningen gällande kön, ålder och region.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…