Annons
Annons


Kvinnor irriterar sig på fortkörare – män på de som kör långsamt

Manliga bilister blir frustrerade av andra som kör långsamt – kvinnor av de som kör fort. Men allra mest irriterande i trafiken är folk som inte blinkar.


bilforare

Alla som brukar köra bil vet hur lätt andra förare kan få ens frustration att stiga bakom ratten. Men irritationsmomenten är inte alltid samma för män och kvinnor, visar en undersökning som försäkringsbolaget If gjort bland 3 620 bilförare.

Annons

Mer än var femte kvinna irriterade sig på att andra bilister kört för fort – ett problem som inte alls gör lika många män ilskna. Däremot irriterade sig 26 procent av männen på det motsatta problemet – att folk kör för sakta.

Men det allra största irritationsmomentet för svenska bilister är när andra inte blinkar innan de svänger. Sex av tio förare säger att det är det de retar sig mest på. Och denna grupp blir större – för tre år sedan var det hälften som tyckte att blinkersmarodörerna var värst.

Näst mest irriterande på de svenska vägarna är förare som håller på med sina mobiltelefoner medan de kör, sedan kommer fotgängare som går ut på övergångsställen utan att se sig för.

De åtta största irritationsmomenten i trafiken, i procent (de svarande kunde välja tre alternativ)

statistik

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 18-28 september svarade sammanlagt 3 620 personer mellan 18 och 74 år via nätet.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…