Annons
Annons


Kvinnor och män ser olika orosmoln på semesterhimlen

Inför semesterresan är sjukdom och brott det som vi oroar oss mest för, visar en undersökning. Men det finns skillnader när man tittar till kön - män är mer oroliga för att kostnaderna ska dra iväg, medan kvinnor är mer flygrädda och oroliga för att förlora bagaget.


kärlekspar

Vi oroar oss för olika saker på semestern.

Att resa bort är för många ett bra sätt att koppla av på semestern. Men resan kan även leda till viss oro. Undersökningen visar att män och kvinnor oroar sig för olika saker.

Sjukdom är det som vi oroar oss allra mest för inför resan, särskilt kvinnor. Nästan hälften av alla kvinnliga deltagare svarar att de är oroliga för det, medan motsvarande siffra hos männen är 38 procent.

Annons

Det näst vanligaste svaret i undersökningen är att utsättas för brott. En tredjedel av deltagarna oroar sig för att drabbas av till exempel inbrott på hotellrummet, råka ut för ett överfall eller bli bestulen.

Mer än var tionde man svarar att han oroar sig för höga kostnader och förseningar. Var tionde kvinna uppger att hon är rädd för själva flygresan.

Bland kvinnorna är det också betydligt vanligare att oroa sig för att bli av med väskan. Att förlora bagaget är den tredje mest vanliga saken som kvinnor oroar sig för. Hos männen hittar vi istället ”dåligt väder” på samma placering – mer än var femte man oroar sig för det.

Det här oroar vi oss mest för inför resan (flera svar kunde väljas):

semester

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov på uppdrag av If. Under perioden 13-27 mars 2015 har sammanlagt 3 583 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18+ i Sverige.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…