Annons


Kvinnor shoppar kläder och män alkohol på Europasemestern


Shopping är en populär aktivitet under svenskarnas semester i Europa och man vill gärna passa på att fynda. Shoppar gör vi efter könstypiska klichéer, att handla alkohol är mer populärt bland män och kvinnorna shoppar helst kläder. Det visar en undersökning som Netigate har genomfört på uppdrag av TT-Line.

Annons

7 av 10 svenskar shoppar på sin semester i Europa och det finns en skillnad mellan männens och kvinnornas shoppingpreferenser. 70 procent av männen shoppar helst alkohol och 61 procent av kvinnorna helst kläder.

Gilla Allas.se på Facebook

– Europa är ett riktigt shoppingparadis och svenskarna är inte sena med att ta tillvara på shoppingmöjligheterna, det är vi inte förvånade över. Det som är intressant är skillnaden på det vi shoppar, att det är så pass stereotypt, säger Tony Hansson, marknadsansvarig på TT-Line.

Många svenskar kan tänka sig att åka utomlands med shopping som huvudsyfte. 48 procent av svenskarna föredrar då helst att åka till Tyskland för att köpa alkohol och nästan 3 av 10 kan tänka sig att åka till Italien, Spanien eller Frankrike för att handla matdelikatesser.

Topplista på vad kvinnorna helst shoppar på sin Europasemester (flervalsalternativ)

Kläder, 61 procent

Alkohol, 57 procent

Presenter/souvenirer, 46 procent

 Topplista på vad männen helst shoppar på sin Europasemester (flervalsalternativ)

Alkohol, 70 procent

Kläder, 38 procent

Presenter/souvenirer, 36 procent

Resultatet kommer från 1 622 svenskar som har svarat på frågor om bilsemestern.

 


(1)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…