Annons


Kvinnor vill till solen – männen väljer äventyret


 

Sol och äventyr - en drömresa för båda?

Nästan halva befolkningen, 44 procent, drömmer om att resa mer och sju av tio svenskar skulle unna sig just resor om de vann en stor summa pengar.

 

Det visar PostkodLotteriets nya drömundersökning. Resultatet visar också att det finns skillnader mellan mäns och kvinnors resedrömmar.

I undersökningen som PostkodLotteriet låtit göra i samarbete med Sifo har 1 000 svenskar svarat på frågor om sina drömmar och högsta önskningar. Ett avsnitt i undersökningen handlar om svenskarnas resande. Resultatet visar att resor är svenskarnas främsta fritidsintresse. 14 procent av de tillfrågade föredrar resor framför andra aktiviteter.

Annons

Nio av tio drömmer om resor
Undersökningen visar även att nio av tio svenskar har en drömresa de vill förverkliga och enligt 28 procent av de tillfrågade är den perfekta drömresan fyra till sex veckor lång.

Europa och Nordamerika är enligt undersökningen de allra populäraste världsdelarna. 15 respektive 12 procent av de tillfrågade svarar att det är dit drömresan går. 33 procent anser att en drömresa omfattar flera världsdelar.

1 av 20 vill flytta
Vilken typ av drömresa de svarande föredrar varierar. 26 procent av kvinnorna väljer en sol och bad-resa. Samma siffra för männen är 19 procent. Samtidigt drömmer 17 procent av männen och 14 procent av kvinnorna om äventyrsresor. Dessutom uppger fem procent (1 av 20) av samtliga svarande att de skulle vilja flytta utomlands helt och hållet.

Investering
– Det är bara att gratulera de som gör verklighet av drömresan. En resa är alltid en investering i sig själv. Man träffar nya människor och får sätta in sig själv i nya sammanhang som inte alltid går att förutse. Det växer man av. Som programledare för PostkodMiljonären är det enormt roligt att få dela ut vinster som möjliggör några av svenskarnas drömresor. Det gläder mig också att reslusten är stor hos både män och kvinnor, säger Rickard Sjöberg på PostkodLotteriet.

Siffror från PostkodLotteriets Drömundersökning:

 • 90 % kan se en drömresa framför sig
  71 % skulle resa mer om de vann en stor summa pengar
  44 % drömmer om att resa mer
  33 % tycker att en drömresa omfattar flera världsdelar
  28 % anser att en drömresa är 4-6 veckor lång
  26 % av kvinnorna och 19 % av männen väljer en sol och bad-resa som drömresa
  14 % uppger att resor är deras främsta fritidsintresse
  5 % vill flytta utomlands helt och hållet

Undersökningen är genomförd av Sifo på uppdrag av PostkodLotteriet och har 1000 respondenter.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…