Annons
Annons


Kyckling i form!

Krämig kycklinggratäng är perfekt bjudmat! Såsen får fin smak av senap.


Kyckling på fredag! Eller kanske lördag.

Kyckling – perfekt bjudmat!

4 port
Tid: ca 45 min

4 port kokt ris
500 g kycklinglår- eller bröstfilé
smör till stekning
salt, peppar
valfri krydda, t ex grillkrydda
ca 1 1/2 msk kalvfond
1 tsk dijonsenap
ca 1 dl torrt vitt vin
2 1/2 dl valfri kokbar grädde
2 msk hackad färsk oregano
ljus snabbredning
6–7 romanticatomater
ca 75 g kallrökt skinka
1. Bottna en smord ugnsfast form med ris. Dela filéerna på längden och bryn dem runtom, krydda med salt, peppar och valfri krydda. Lägg dem på riset.
2. Låt fond, senap, vin, grädde och oregano puttra samman 7–10 min. Salta och peppra. Red till önskad konsistens.
3. Häll såsen över kycklingen och sätt in formen i 200° 10–15 min. Skiva tomaterna och strimla skinkan. Ta ut formen, toppa med tomater och skinkstrimlor, grädda ytterligare 15–20 min tills kycklingen är genomstekt.
4. Garnera formen med färsk oregano och servera en sallad till.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Läs också: Vår godaste kycklingpaj med bacon!kycklingpaj

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…