Annons
Annons


Festlig fredagskyckling


kyckling och fyllda paprikor

Fresta med kyckling och fyllda paprikor!

4 port
Tid: ca 20 min + ca 25 min i ugn

2 dl bulgur
kryddmix för bulgur med smak av persilja, mynta, citron (Santa Maria)
75 g klyftade champinjoner
1/2 strimlad purjolök
smör till stekning
salt, peppar
140 g knaperstekta bacontärningar
ca 4 kycklingfiléer
grill- el mexikokrydda
4 röda jämnstora paprikor
sweet hot chili-sås

Annons

Garnering:
basilikablad

1. Tillred bulgur med krydda enl anvisn på förpackn. Fräs champinjoner och purjolök i smör, krydda. Stek baconet knaprigt. Blanda bulgurmixen med svamp, purjolök och bacon.
2. Dela stora kycklingfiléer och krydda väl med salt, peppar och grillkrydda. Bryn dem runtom.
3. Skär av lock och holka ur paprikorna. Skär till dem i botten så att de står stadigt. Fyll paprikorna med bulgurblandningen och lägg locket på.
4. Lägg filéerna i en smord form, pensla med chilisås och ställ paprikorna bredvid. Stek filéerna färdiga i 200°, ca 25 min. Garnera med basilika. Servera med en sallad.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Bo Ingvar Jönsson

Fler läckra recept med kyckling hittar du om du klickar HÄR »»
 


(8)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…