Annons


Skinklindad kyckling med ost och basilika

Festa på kycklling lindad med lufttorkad skinka och färskost med basilika. Servera med fyllda svamphattar. Enkelt och gott. Klart på en halvtimme.


Bjudgod och snabbfixad kyckling.

Kyckling med ost och skinka

398 kcal/port
4 port
30 min

600 g minutkyckling
salt, peppar
125 g färskost med basilika
6– 8 skivor lufttorkad skinka
8 stora champinjoner
1 röd paprika
1 rödlök
1/2 msk olivolja
2 msk hackad basilika
75 g brieost
150 g cocktailtomater
30 g pinjenötter
1/2 kruka färsk basilika

Annons

1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bred på färskost och rulla ihop. Rulla en skinkbit om varje filé och lägg på plåt.

2. Skär bort svampfoten.

3. Tärna paprikan, finhacka rödlök. Bryn i olja några min. Blanda ner basilika. Lägg fyllningen i champinjonhattarna. Lägg lite ost över varje.

4. Lägg svamphattarna vid kycklingrullarna på plåten och tomater runt om. Strö på nötter. Sätt in i ugn, 200°, 20 min. Garnera med basilika.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas snabblagade kycklinggratäng

Alla mina kurser är baserade på lågkolhydratkost, de få kolhydrater vi äter under kurserna kommer främst från grönsaker som vi äter rikligt av. Läs mer här


(23)
(5)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…