Annons
Annons


Parmalindad kyckling med ljummen potatissallad

Suveränt gott med parmalindad kyckling, ugnsrostad potatis och grönsaker.


 

parmalindad_kyckling

4 port
Tid: ca 30 min

750 g sparrispotatis (delipotatis)
ca 2 msk olja flingsalt svartpeppar
ca 500 g kycklingfilé
ca 8 skivor parmaskinka
150 g sugar snaps
1 knippe rädisor
basilikablad

Annons

Till servering:
ev crème fraiche

1. Skrubba och dela potatisen och lägg i bakpappersklädd långpanna. Ringla olja över potatisen. Blanda tills oljan täcker potatisens alla ytor. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Stek i 225°, 10 min.
2. Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda med salt och peppar. Bryn filéerna runtom. Vira skinka om varje bit och lägg vid potatisen. Stek i ytterligare 15–18 min tills kycklingen precis är klar.
3. Förväll sugar snaps, klyfta rädisor och blanda med potatisen.
4. Servera kycklingen med ljummen potatissallad, garnerad med basilikablad och ev crème fraiche.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra recept med kyckling hittar du om du klickar HÄR »»


(35)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…