Annons


Smakrika kycklingbullar med glasnudelsallad

Kryddblandningen 5 spice med svartpeppar, fänkål, kryddnejlika, kanel, stjärnanis sätter extra piff på kycklingen med nudelsallad. Snabblagat och gott!


Fort fixat – maffiga kycklingbullar.

Kycklingbullar med glasnudelsallad

650 kcal per portion
4 port
20 min

500 g kycklingfärs
1 riven vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 dl finhackad purjolök
1 msk 5 spice, kinesisk kryddblandning
1 msk sötsur sås
1 msk ketjap manis
1/2 msk sesamolja
1/2 lime, saften
salt, svartpeppar
1/2 msk olivolja till stekning

Annons

Glasnudelsallad:
300 g glasnudlar
2 morötter
150 g sockerärter
100 g minimajs
1 riven vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 dl finhackad purjolök
1 msk 5 spice, kinesisk kryddblandning
1 msk sötsur sås
1 msk ketjap manis
1/2 msk sesamolja
salt, svartpeppar
1/2 lime, saften

Garnering:
1 kruka färsk koriander
4 msk torrostade jordnötter

1. Blanda alla ingredienser till kycklingbullarna. Forma köttbullar och stek i olja några min på svag värme.
2. Koka nudlarna enl anvisn på förp. Häll av vattnet och lägg dem i en skål.
3. Strimla morötter och sockerärter. Skär minimajs i bitar och blanda allt med nudlarna. Blanda ner vitlök, ingefära, purjolök, kryddblandning, sötsur sås, ketjap manis, sesamolja, salt, svartpeppar och lime.
4. Servera salladen med köttbullar i en skål. Toppa med koriander och jordnötter.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas smakrika räkgryta

Kickstarta ditt nya liv med Ulrikas onlinekurs
Behöver du nya vanor och mer motivation att ändra dina kostvanor? Med färdiga inköpslistor, enkla maträtter och daglig coachning blir det lättare. 2 veckors LCHF turbo för 398 kr – Boka in dig på en kurs redan idag!


(9)
(2)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…