Annons


Ulrikas kycklingburgare med krämig sås

På ett kick fixar du saftiga kycklingburgare! Servera i på salladsblad och toppa med krämig mango chutney-sås. Extra fräscht med limeklyftor.


Härliga hamburgare – klart på 20 minuter!

Kycklingburgare med krämig sås

540 kcal per port
4 port
20 min

1 vitlöksklyfta
2 salladslökar
1 gul chilifrukt
500 g kycklingfärs
saft av 1/2 lime
salt
svartpeppar
1/2 msk olivolja
4 skivor ost

Annons

Mango chutney-sås:
1/2 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl mango chutney
salt, svartpeppar

Till servering:
4 stora salladsblad
1 skivad mango
1 skivad avokado
strimlad purjolök
1 dl hackade rostade saltade mandlar
1 lime

1. Blanda alla ingredienserna till såsen.
2. Finhacka vitlök, salladslök och chili, lägg i en skål. Blanda ner färs, limesaft, salt och peppar.
3. Forma till burgare, stek i olja några min per sida eller grilla dem. Lägg en skiva ost på varje burgare.
4. Servera på salladsblad med mango och avokado.
5. Toppa med sås, purjolök, mandlar och limeklyftor.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Här hittar du fler recept från Ulrikas hälsokök

Kickstarta ditt nya liv med Ulrikas onlinekurs
Behöver du nya vanor och mer motivation att ändra dina kostvanor? Med färdiga inköpslistor, enkla maträtter och daglig coachning blir det lättare. 2 veckors LCHF turbo för 398 kr – Boka in dig på en kurs redan idag! Klicka här!


(1)
(0)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…