Annons


Kycklinggratäng à la flygande Jacob

Kyckling, bacon, chilisås och jordnötter. Flygande Jacob är en härlig klassiker. Extra god är den här gratängvarianten med ett stänk av curry.


Allt gott i samma form!

 

Kyckling à la flygande Jacob

4 port
Tid: 30 min

1 grillad kyckling
1 pkt bacon, 140 g
1 msk curry
1 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1/2 dl chilisås
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
2 krm peppar
2 bananer
4 dl kokt ris
1 uppvispat ägg
2 dl riven ost
1 dl riven ost till gratinering

Annons

Garnering:
1 dl jordnötter
1 dl finstrimlad purjolök
5 småtomater, delade

1. Ta bort benen från kycklingen, skär köttet i småbitar. Strimla och stek baconet.
2. Fräs curryn i smör. Pudra i mjölet och blanda. Späd med vatten, fond, chilisås och grädde. Sjud allt några min. Smaka av med salt och peppar. Skiva bananerna.
3. Blanda riset med ägg och ost, lägg det i botten och längs kanterna på en ugnsform.
4. Lägg kycklingfiléerna och bananbitarna i mitten av formen, häll över såsen. Strö över riven ost, gratinera i 225° i ca 15 min
5. Strössla över bacon. Strö över jordnötter, purjolök och tomater, servera med gröna bönor.

Av Eva Boström
Foto: Linda Prieditis


(0)
(2)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…