Annons
Annons


Kycklinggratäng med bacon

Krämigt och gott med mustig smak av bacon.


kyckling och bacon

ca 4 port
Tid: ca 35 min

1 grillad kyckling
4 port kokt ris
3 dl valfri kokbar grädde
1/2 dl ketchup
1–2 msk kalvfond
ljus snabbredning
1/2 dl hackade färska kryddor (persilja, oregano, basilika)
salt, peppar
5–8 körsbärstomater
1 röd paprika
1 pkt bacon, 140 g

Annons

1. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg det kokta riset i en smord ugnsform. Fördela kycklingbitarna jämnt över.
2. Blanda grädde, ketchup och fond i en kastrull och låt det puttra i 5–10 min. Red av till önskad konsistens. Rör ner örtkryddor, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och sätt in i 225° ca 10 min.
3. Skär tomater och paprikan i mindre bitar. Knaperstek bacon. Ta ut formen lägg på tomater och paprika och toppa med bacon och gratinera ytterl 10–15 min. Servera med en sallad.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Tips på fina gratängfomar

Klicka på formarna för att få ytterligare info om dem.

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Allas redaktion och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Metapic


(0)
(2)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

  • Karin Ekberg

    En jättegod gratäng som jag garanterat kommer att tillaga flera gånger.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…