Annons


Italiensk kycklinggratäng med färskost och parmesan

Gör en läcker kycklinggratäng med färskost, vitlök och parmesan. Lättlagat och gott, med allt i en form!


Italiensk kycklinggratäng – smakrik och god.

Kycklinggratäng med smak av Italien

4 port
50 min varav 25 min i ugn

ca 600 g kycklingfiléer
salt, peppar
chiliexplosion (krydda)
smör/olja till stekning
1 squash
2 paprikor i olika färger
1–2 finrivna vitlöksklyftor
100–125 g smaksatt färskost, t ex vitlök/örter
1 burk krossade tomater, 400 g
ev finriven vitlöksklyfta

Annons

Garnering:
parmesanost
1/2 kruka hackad basilika

 

1. Krydda kycklingfiléerna väl. Bryn dem runtom i smör och efterstek tills de nästan är klara. Ta upp och låt vila medan du förbereder grönsakerna.

2. Skiva squashen och skär paprikorna i mindre bitar, fräs dem i ett par min i en stor panna med vitlök, salt och peppar.

3. Fördela färskosten i botten på en smord ugnsfast form. Skiva kycklingen som läggs över, krydda lite extra. Lägg på grönsakerna.

4. Blanda tomater med basilika och ev en finriven vitlöksklyfta. Fördela såsen över kycklingen.

5. Gratinera i ca 25 min, 225° tills kycklingen fått vacker färg och är väl genomstekt. Garnera med hyvlad parmesan och basilika.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Fläskfilégratäng med svamp och bacon


(18)
(2)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…