Annons
Annons


Kycklinggryta med chorizo

Snabblagat med sting! Extra kryddig och god blir kycklinggrytan med slantar av chorizokorv.


Mustigt och gott!

Mustiga smaker!

Kryddig kycklinggryta

8 port
Tid: 30 min

1 kg kycklinglårfilé
250 g chorizokorv
1 gul lök
2 msk smör till stekning
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk hackad färsk oregano eller 1 tsk torkad
4 dl vatten
1 msk soja
2 msk kalvfond
1 tsk sambal oelek
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
400 g majskorn
färsk oregano

Annons

1. Skär kycklingen i mindre bitar, korvarna i slantar och löken i klyftor.
2. Bryn kycklingbitarna i smör i en stekpanna. Salta och peppra och strö över oregano. Lägg över dem i en gryta.
3. Stek korv och lök och lägg över dem i grytan. Tillsätt vatten, soja, fond och sambal oelek. Sjud i ca 10 min.
4. Blanda grädde och mjöl och rör ner i grytan. Sjud i ytterl 5 min. Blanda ner majs och låt allt bli varmt.
5. Strö över oregano och servera med kokt ris och brytbröd.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Köp en snygg gjutjärnsgryta från oss till specialpris!

gryta

 

 

LÄS OCKSÅ


(66)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…