Annons
Annons


Hälsogod påskmat – snabbfixad kycklinggryta

På en halvtimme fixar du vår kostrådgivare Ulrika Davidssons härliga kycklinggryta. Perfekt påskmat serverad med ugnsbakade tomater fyllda med fetaost och bacon.


Läckert och lättlagat till påsk.

Kycklinggryta med pepparsås och tomater

4 port
30 min
463 kcal per port

600 g kycklinglårfilé
salt, svartpeppar
1 tsk smör
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 1/2 dl grädde
2 msk krossade pepparkorn, svart-, vit-, rosé- och 
grönpeppar
1 gul paprika
100 g haricots verts
10 cocktailtomater
lite färsk timjan
50 g rucolasallad

Annons

Ugnsbakade tomater:
4 plommon- eller bifftomater
1/2 msk olivolja
1/2 msk balsamico
salt, svartpeppar
2 dl rucola
100 g fetaost
1 tsk honung
100 g tärnat bacon

1. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur innehållet. Häll på olja och balsamico och strö på salt och peppar. Ugnsbaka i 200°, 10 min.
2. Hacka rucolan och lägg i en skål med fetaost och honung. Hetta upp en stekpanna och bryn baconet i några min. Blanda ner rucola- och fetaost-blandningen och lägg det i tomaterna och ugnsbaka i 
ytterl 10 min.
3. Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar, salta och peppra. Bryn dem runt om i smör. Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde och koka upp. Lägg i pepparkornen och sjud på svag värme i 10 min.
4. Skär paprikan i små bitar, dela haricots vertsen. Lägg alla grönsaker i grytan någon minut före servering. Smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk timjan.
5. Servera med ugnstomaterna och lite rucola.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas kalkon med gratinerade getostpäron

Vill du gå Ulrikas Kickstart kurs online? Färdiga menyplaner och inköpslisor! Enkla och goda recept! Klicka här för att läsa mer!


(14)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…