Annons


Mustig kycklinggryta med curry och sötpotatis

Kycklingfilé är perfekt snabbmat. Gör en sagolikt god gryta med kokos, curry och sötpotatis. Klart på 30 minuter!


Ljuva smaker blir det när kycklingfilén får samsas med curry, kokosmjölk och lime.

Kycklingcurry 
med sötpotatis

4 port
30 min

ca 600 g kycklinglårfilé
smör till stekning
salt, peppar
2 grovt hackade rödlökar
1 vitlöksklyfta
300 g sötpotatis
1–2 msk röd currypasta
1 tsk curry
1–2 limefrukter, saften
400 g kokosmjölk, 
1 burk
1 tärning grönsaksbuljong + 1 dl vatten
riven ingefära

Annons

Tillbehör:
4 port kokt ris
sallad

Garnering:
rucolasallad
paprika el pepparfrukt

1. Skär kycklingen i tärningar och bryn snabbt i het panna med salt och peppar. Tillsätt rödlök och fint riven vitlök som får fräsa med ett par min.

2. Tillsätt skalad, tärnad sötpotatis, currypasta, curry, limesaft, kokosmjölk, buljongtärning med vatten och ingefära. Låt puttra ihop i ca 10 min men inte längre än att kycklingen precis blir klar.

3. Red av till önskad konsistens. Tillsätt ev mer kryddor.

4. Servera kokt ris och en 
sallad till. Garnera med rucola och tunna skivor av röd pepparfrukt el paprika.

Av Marianne Liljenberg 
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Kycklinggryta med tomat och avokado

 


(46)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…